Afgelopen raceweekend mochten we onze V8 Racing Camaro weer flink op zijn staart trappen tijdens de Europese GT4 race op de Nürburgring. Na het vorige weekend op het circuit van Spa-Francorchamps was de motivatie extra groot om te excelleren op de Nurburgring. En met succes! Tijdens de race viel alles op zijn plek. De set-up van de auto, mijn eigen focus en onze race-pace zorgde voor heerlijke resultaten. Stap lekker in en don’t forget your seatbelt. Let’s go!

 Aan het begin van dit seizoen hebben we de auto uitgebreid getest op de Nürburgring omdat dit circuit het afgelopen seizoen zorgde voor de grootste uitdaging. We misten toen snelheid en het extra testen in het begin van dit seizoen heeft zich afgelopen weekend uitbetaald! We konden daarnaast op de donderdag gebruik maken van een extra testrondes wat zorgde voor extra meters en het proberen van verschillende opties en set-ups. Tijdens de vrije training op vrijdag werd al snel duidelijk: dat zit wel goed.

nurburgring Thijmen gt4 Camaro

 

BAKKEN MET ZELFVERTROUWEN

Tijdens de kwalificatie op zaterdag was ik gefocuste en klaar om mezelf te bewijzen. Ik wilde beter presteren dan het vorige weekend en wist dat de set-up van de auto daar klaar voor was. Tijdens de vrije training hadden we de 15e tijd gereden en ik voelde dat veel meer mogelijk was. In de eerste ronde werd ik nog wat tegengehouden door het verkeer op de baan maar ik maakte direct de afspraak met mezelf: Ik neem twee snelle rondes om op te warmen, een ronde om af te koelen en daarna wist ik een hele snelle ronde eruit te persen.

Het scheelde maar één tiende om op pole position te komen. Ondanks de lastige race vorig jaar kwalificeerde ik mezelf dus op plek 2 op de grid. Dat voelde heerlijk! Hierdoor kon ik iedereen laten zien: Pas maar op. Jop kreeg meer verkeer voor zijn kiezen dan ik en kwalificeerde uiteindelijk op een 15e plek. Voor een grid met 42 auto’s nog steeds een goede uitgangspositie.

 

RACE #1

Tijdens de eerste race startte ik naast onze grote concurrent: de McLaren. Als tweede auto is een rollende start altijd uitdagend. Enerzijds moet je de lampen in de gaten houden voor het perfecte startmoment, anderzijds mag je de nummer één niet inhalen voordat de lampen uit zijn. Helaas keek ik tijdens het doven van de lampen nét naar mijn concurrent waardoor de start niet optimaal verliep. Ik verloor hierdoor gelijk wat plekken en zakte terug naar P5. Tijd om mijn focus terug te pakken en mezelf terug naar voren te werken.

gt4 nurburgring nabuurs

Dat ging niet zonder slag of stoot. Op de Nürburgring is verdedigen in de remzones dusdanig goed te doen dat inhalen zonder risico erg lastig is. Daarnaast probeerde ik onze banden zo goed mogelijk te sparen voor Jop zijn stint. Gelukkig viel de auto voor mij stil waardoor ik erlangs kon en het gat naar de top-3 dicht kon rijden. Hierdoor eindigde race 1 op een vierde plek. Van de start heb ik veel kunnen leren. Dat nemen we natuurlijk mee naar de volgende race!

 

RACE #2

De tweede race werd gestart door Jop vanaf de 15e plek op de grid. Door het drukke verkeer verloor Jop een plekje maar gelukkig vielen voor hem twee auto’s uit wat maakte dat hij weer wat naar voren kwam. Uiteindelijk kwam hij de pitstraat in op de 11e plek. Door een snelle ronde te rijden kwamen we rondom de pitstop uiteindelijk op plek 9 uit. Toen was het vlammen geblazen!

Om plekken te winnen moest ik harder knokken dan verwacht. De auto’s voor mij wisten uitstekend te verdedigen en met veel kunst en vliegwerk lukte het uiteindelijk om mijn voorganger in te halen. Toen kwam ik écht los en reed ik op een groepje van 4 auto’s af dat aan het vechten was met elkaar wat prachtige kansen bood. In één ronde lukte het om van de 8e plek door te stoten naar de 4e plek. Ik wist de druk dusdanig op te voeren dat twee voorgangers half de grindbak in gleden en de volgende coureur wist ik via de buitenbocht in te halen. Ik kan je vertellen: Dat is erg goed voor je zelfvertrouwen!

Thijmen gt4 nurburgring racing

VIEREN EN VERDER KIJKEN


Na een zenuwslopende race, op de toppen van mijn kunnen eindigden we wederom net buiten het podium. Desalniettemin voelde dit hele raceweekend als een topprestatie waarin ik samen met Jop en het team heb bewezen waar we toe in staat zijn. We hebben lekker veel punten gepakt voor het kampioenschap en hebben nu al zin in het tweede weekend van oktober. Daar willen we op het circuit van Barcelona koste wat kost deze lijn door zetten. Zie ik jullie daar?

THIJMEN NABUURS

Volg zijn avontuur op weg naar de top van de racerij! Let's go! 

LOCATION

Groeningsestraat 29B       5826AB Groeningen

Branding by