Afgelopen weekend reed ik voor het eerst op het circuit van Misano in Italië. Vanaf de eerste vrije training tot aan de laatste meters in race #2 hebben we een topweekend gehad vol snelheid en uitdagingen met uiteindelijk een podiumplek in de Silver Cup! We hebben heel het weekend voorin kunnen rijden en daarvan kan ik alleen het volgende zeggen: Dat smaakt naar meer!

#17 V8 Racing Chevrolet Camaro GT4. R Jop Rappange – Thijmen Nabuurs

KWALIFICATIE

Tijdens de kwalificatie reed ik de tweede tijd waardoor ik nagenoeg vooraan mocht starten. Een prachtige positie maar stiekem had ik P1 nóg beter gevonden want ik voelde dat het mogelijk was. Samen met de Aston Martin kon ik wegrijden op hoge snelheid. Het lukte daar goed om naast een snelle race-pace mijn banden en remmen dusdanig te sparen dat de auto de volledige race zou blijven presteren. 

Start van Race #1

RACE #1

Race #1 ging erg lekker totdat een olieleiding in de motor losschoot. Heel de voorruit zat onder en mijn zicht was direct weg. Gelukkig werd tijdens de verplichte rijder wissel het probleem vakkundig en direct verholpen en kon Jop direct het gevecht aangaan voor de vijfde plaats overall en derde plek in onze klasse. Een prima resultaat, maar er was duidelijk meer mogelijk. 

RACE #2

Race #2 ging gelukkig nóg lekkerder dan race #1. Ik ging lekker van start maar raakte de koploper met een klein tikje. Hierdoor moest ik de derde plek helaas teruggeven waardoor de auto op de vijfde plek voor mij kwam. De snelheid en inhaalacties zorgden er gelukkig voor dat ik met nog 10 rondes te gaan de tweede plek weer kon veroveren en dat vast kon houden tot aan de finish.

Finish Race #2

Wat een weekend. Twee podiumplaatsen in de Silver Cup zorgen ervoor dat we volop meedoen in de titelstrijd. Op 5 en 6 september mogen we wederom aan de bak, ditmaal op de Nurburgring in Duitsland. Andere omstandigheden en een ander circuit. Wij kijken er naar uit! En jij?