Afgelopen raceweekend mochten wij onze borst natmaken voor het mooiste circuit van Europa: Spa-Francorchamps in België. Dat we daadwerkelijk zó nat zouden worden hadden wij van tevoren niet aan zien komen. Het zou dit weekend erop of eronder worden voor deelname aan het kampioenschap. De overmatige regen en een touché buiten onze invloed om zorgde voor teleurstellende resultaten afgelopen weekend. 

We wisten van tevoren dat we veel regen zouden krijgen. De vrije training op donderdag was echter droog, tegen ieders verwachting in! Hierdoor konden we lekker onze rondes rijden en wennen aan het circuit. Aan het einde van de dag zaten we er gevoelsmatig lekker in wat maakte dat we extra veel zin hadden in de rest van het weekend! 

Thijmen Nabuurs race

KWALIFICATIE

De kwalificatie op vrijdagochtend ging gepaard met extreem veel regen. De spanning van 220km/u rijden terwijl je nagenoeg niks ziet zorgde voor extra scherpte bij Jop en mij. Met relatief weinig ervaring op een zeiknatte baan lukte het mij toch nog om 7e te worden in de kwalificatie. In de laatste ronde zorgde een foutje ervoor dat ik zes tiende verloor. Anders had ik als 4e kunnen eindigen! Door een versnellingsbakprobleem bleef Jop tijdens de tweede kwalificatie steken op de 13e plek. 


RACE #1

Tijdens de start van race #1 bleef de regen doorzetten. De baan was nat, maar dan ook echt, zeiknat. De race vóór ons was zelfs vroegtijdig gestopt vanwege een te grote hoeveelheid water op de baan. Onze race startte achter een safety-car in verband met de veiligheid. Mijn engineer zei: safety car in this lap! Dat betekent maar één ding. De race gaat beginnen!!

thijmen Nabuurs racing v8 Camaro

En toen ging het los. Iedereen versnelde direct wat zorgde voor nóg meer water in de lucht. De regenbanden ‘gooien’ als het ware de regen omhoog waardoor je grip op de weg toeneemt. Het zicht neemt daardoor echter significant af. Ik pakte een plek, verloor die vervolgens weer en zat daarna een tijdje vast tussen een paar auto’s. Daarna kon ik terugkomen tot de 5e plek en het gat tot de top 4 langzaam dichtrijden! 

Na de pitstop nam Jop het over. Hij verdedigde sterk maar de race-pace van de rest was te hoog. We verloren hierdoor een paar plekjes en zijn daardoor 8e geworden tijdens de eerste race. We hebben hierdoor een paar puntjes kunnen pakken maar het hield niet over. 

Camaro v8 pitstop thijmen Nabuurs

RACE #2

Tijdens de tweede race stopte de regen gelukkig. De baan was wel erg nat en koud. Jop startte op de 13e plek en had een erg goede start waardoor hij na één ronde als 10e  reed. Bij het insturen van bocht één besloot zijn achterligger veel te laat te remmen waardoor Jop bruut de baan afgeknald werd. De schade aan de auto was hierdoor te groot waardoor we niet verder konden rijden.

Het kampioenschap is daardoor niet meer in de picture voor ons. We kunnen nog 3e worden in de Silver Cup bij het volgende raceweekend. Het is hopen dat we dan geen pech hebben met laat remmende achterliggers. Het is toch erg zonde als je buiten je schuld om een race niet uit kan rijden. We houden gewoon onze kop omhoog en gaan gewoon weer ouderwets knallen tijdens het volgende raceweekend!! Ik hou jullie op de hoogte.