Aankomend weekend is het zover! Mijn allereerste race in de Europese GT4 Series. De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan de voorbereiding. Fysiek voel ik me fitter dan ooit, ik heb meters gemaakt in de simulator en ons team is er klaar voor. Vorige week hebben we twee dagen kunnen testen op circuit Zandvoort en dat ging erg lekker. Het gevoel zit er nog steeds. Tijd om te racen!

NEXT STOP: IMOLA

Dat doen we aankomend weekend op het Imola circuit in Italië. Dit oud-Italiaanse circuit is oud maar heeft des te meer karakter. Alle kenners van de racerij weten dat dit het iconische circuit is waar Ayrton Senna ooit tragisch om het leven kwam tijdens een race. De baan is na dit tragische ongeluk aangepast vanwege de veiligheid. Tijd om dat te ervaren! 

Thijmen Nabuurs gt4

Onze rol binnen deze competitie is nog onduidelijk. Dat merken we snel genoeg op de eerste officiële training. Die vindt plaats op vrijdag 24-07 om 11:40 en om 16:30. Vervolgens rijden we op zaterdag 25-07 voor de kwalificatie om 11:10 en om 16:15 gaan we écht van start met de eerste race! Op zondag 26-07 racen we een tweede keer om 09:45. 

WIJ ZIJN ER KLAAR VOOR

Tijdens de kwalificatie heb ik een duidelijk doel voor ogen. Naast hoog eindigen wil ik indruk maken. Laten zien wat ik te brengen heb in deze competitie. Het gaat spannend worden maar ik heb er enorm veel zin in! De warme temperaturen van aankomend weekend zorgen ervoor dat ik het maximale uit mezelf zal moet halen. Dat merken ze vanzelf op het circuit! 

auto Thijmen Nabuurs GT4 Cup

Wist je trouwens dat in de nieuwe Assetto Corsa Competizione race game mijn wagen te vinden is? De Chevrolet Camaro die ik moet temmen is beschikbaar in deze simulatie race game. Het Imola circuit is helaas niet speelbaar in de game. Maar kun je mijn tijden verbeteren op andere circuits? Let me know! Zoals je weet laat ik me graag uitdagen…

SAMENGEVAT

Vrije training #1: Vrijdag 24 juli om 11:40
Vrije training #2: Vrijdag 24 juli om 16:30
Kwalificatie: Zaterdag 25 juli om 11:10
Race #1: Zaterdag 25 juli om 16:15
Race #2: Zondag 26 juli om 09:45

Foto’s: md_carspots