Een nieuw seizoen, een nieuw team en een nieuwe auto. Samen met Kenton Koch, een ervaren Amerikaanse coureur stappen we dit seizoen in een Aston Martin. Helaas moesten we dit weekend ook concluderen dat je als coureur niet alles in de hand hebt. We moeten de auto nog door en door leren kennen maar desondanks waren we op vrijdag by far de snelste Aston Martin. Het beloofde daarmee ook een spannend weekend te worden waarbij we meekonden in de top 5. 

DE KWALIFICATIE

Maar tijdens de kwalificatie van Kenton zagen we dat hij niet dezelfde snelheden haalde als tijdens de kwalificatie. Hierdoor kwam hij uiteindelijk over de streep als zesde. Hij zei direct dat de voorkant wat raar voelde en dat ik gewoon moest gaan knallen. En inderdaad. Snelheid miste waardoor ik extra hard ging pushen en hierdoor maakte ik een klein foutje dat ik niet meer kon rechttrekken. Hierdoor haalde ik plek 7. 

RACE #1

Na wat aanpassingen gingen we met frisse moed race 1 tegemoet. Toen bleek al snel dat in de montage ergens een foutje was gemaakt waardoor de voorbanden niet goed warm werden. Zodra dat gebeurt mis je direct grip op de baan. Tijdens de race viel Kenton weer iets terug. Iets was duidelijk niet goed. 

Maar we moesten door. Uiteindelijk kreeg ik de auto weer enigszins naar voren na een safety car. Bij het inrijden van de volgende bocht zag ik een gaatje. Ik besloot er vol voor te gaan, zonder twijfel. Ik raakte de curbstone verkeerd, tikte daardoor tegen een andere auto en samen schoven we grindbak in. Dat besefmoment vergeet ik nooit meer. Het gebeurt iedere coureur. Je staat stil en weet: deze fout is niet meer terug te draaien. Zoals Senna vrij vertaald altijd zei: ‘Een racer die niet voor een inhaalkans gaat, is geen echte racer.’

RACE #2

Door deze inhaalpoging kreeg ik ook nog een penalty met 3 plaatsen gridstraf. Ondanks de pech lieten we het er niet bij zitten. Voor race 2 kroop ik met vol vertrouwen weer achter het stuur. Tijdens de eerste bochten voelde ik echter gelijk, er zit weer iets niet goed. Na drie rondes besloot ik de auto naar binnen te rijden. En maar goed ook. Een essentieel onderdeel van de ophanging bleek verkeerd bevestigd te zitten. Dat kan levensgevaarlijk zijn met 250km per uur. 

VOORRUIT KIJKEND
Al met al zijn we allemaal drie jaar ouder geworden afgelopen raceweekend. Maar voor het goede doel, want dit soort races horen er ook bij als coureur. Dus met opgeheven hoofd en onze helm onder de arm kijken we hoopvol uit naar een volgend raceweekend. De potentie is extreem voelbaar. Tijd dat we dat waar gaan maken!