Afgelopen weekend was het tijd voor race nummer drie in de Europese GT4! Ook tijdens raceweekend was de potentie voelbaar en de ambitie groot! Maar zoals iedereen in de racerij weet: Soms gaat er van alles mis, zonder duidelijk aanwijsbare redenen. Helaas werd het voor ons zo’n weekend op de Nürburgring in Duitsland. 

Op de eerste vrije training van afgelopen vrijdag hadden we diverse problemen met de auto. Dit zorgde er helaas voor dat we van de eerste training geen gebruik konden maken. Gelukkig leverde ons technische team topwerk en dat zorgde ervoor dat we de tweede training waardevolle informatie op konden doen voor de race! 

AFGEBROKEN SCHOKDEMPER

De baanomstandigheden waren ook niet optimaal. De racebaan was behoorlijk vies waardoor oefenrondes van maanden geleden weinig invloed hadden op de prestaties dit weekend. Tijdens de kwalificatie startte Jop als eerste. Gedurende de kwalificatie brak ook nog een van de schokdempers af. Dit viel niet direct op waardoor ik zonder het te weten moest racen met de riemen die ik had.

TOCH NOG PUNTEN GEPAKT

Jop startte op zaterdag de eerste race en de snelheid van de gehele groep was hoog. Halverwege de race nam ik het stuur over en kon ik de auto voor mij prima volgen. Er ontbrak echter enige snelheid waardoor inhalen lastig was. Gelukkig hebben we dankzij wat tijdstraffen tóch nog een zesde plek weten te bemachtigen in de Silver Cup.

VAN LAAT IN DE AVOND

Ons team van monteurs is zaterdagavond nog tot laat aan het werk gegaan om de auto te optimaliseren voor zondag. En met succes! Binnen twee rondes lukte het me om twee auto’s in te halen. Vol vertrouwen bleef ik jagen op mijn voorganger totdat de auto achter mij besloot om onze Camaro als extra remblok in te zetten. Een botsing in de bocht volgde daarop waardoor we noodgedwongen uitvielen. 

TOT IN ZANDVOORT

Al met al dus een weekend met onverwachtse tegenslagen. Gelukkig hebben we door de omstandigheden nog wat punten kunnen pakken voor het kampioenschap. Één ding is zeker: we hebben meer dan genoeg geleerd om het volgende raceweekend te gaan vlammen! Van 25 t/m 27 september racen we een thuiswedstrijd, in Zandvoort! Ik hou jullie op de hoogte.