Afgelopen weekend reden wij op het Zuid-Franse Formule 1 circuit van Paul Ricard de laatste race van dit seizoen. Onze Camaro voelde zich thuis op dit circuit en we konden de auto maximaal pushen voor zoveel mogelijk race-pace. Starten vanaf pole position in de Silver Cup, voor het eerst racen in het donker en dan nét naast het podium grijpen voor het kampioenschap. Het was een bewogen weekend!

Op de donderdag van het raceweekend hadden we de mogelijkheid om extra test rondes te rijden. Hierdoor wisten we direct: We staan er goed voor en de auto rijdt als een zonnetje! Wel zo fijn als de kwalificatie in het donker gereden moet worden. Jop reed een goede kwalificatie en eindigde als 3e in het algemeen klassement. Ik was voor het eerst de snelste in onze klasse en werd tweede voor het algemeen klassement. Hierdoor hadden wij het volste vertrouwen in het raceweekend!

(De coureur die als eerste eindigt tijdens een kwalificatie ontvangt die race een prachtig horloge, gedurende het seizoen werd dit een persoonlijk doel dat mooi is binnengetikt!)

RACE #1

Tijdens de eerste race ging Jop van start. Hij had de smaak te pakken en wist zijn plek te behouden. Om mijn kansen optimaal te vergroten spaarde hij de banden zo goed mogelijk. Na de verplichte pitstop kwam ik direct achter een concurrent te rijden. Het duurde even voordat ik de Toyota kon inhalen maar het lukte! Het gat tot de volgende auto was maar liefst 6 seconden. Ik kroop iedere ronde iets dichterbij om de Mercedes in te halen. Uiteindelijk kwam ik slechts twee rondes te kort om hem te passeren en werden we nét tweede. 

RACE #2

Voor de tweede race van het finaleweekend mocht ik zelf aan de start verschijnen. Ik reed direct op hoog tempo weg, in het pikkedonker. Een unieke ervaring om mee te maken! Met meerdere koplampen reflecterend in mijn spiegel heb ik echt de ballen uit mijn broek moeten rijden. Met een ongezond hoog concentratie gehalte leverde dat een solide resultaat op! Jop kon hierdoor starten met enkele seconden voorsprong na de pitstop. Uiteindelijk bleek het nét niet genoeg waardoor de Mercedes uiteindelijk eerste werd. Hierdoor vielen we helaas net buiten het podium van het kampioenschap met een vierde plek op de ranglijst.

TERUGBLIK OP HET SEIZOEN

Ondanks het feit dat we vierde zijn geworden en daarmee buiten het podium vallen dit kampioenschap kijken we terug op een succesvol debuutseizoen in de GT4 European Series. We zijn dit seizoen het enige team dat twee keer is uitgevallen tijdens race. Beide keren buiten onze schuld om en van de 12 races stonden we 6 keer op het podium. Dat we uiteindelijk als debutant net naast de bronzen beker grijpen is jammer maar laat ook onze potentie zien!

Om die reden wil ik mijn sponsors, familie en vrienden en het V8 Racing Team bedanken voor een fantastisch debuutseizoen in de GT4 European Series!! Ik ben helemaal ready voor een nieuw seizoen vol nieuwe en betere resultaten. Gaan jullie weer mee op avontuur?