Het was wederom een enerverend weekend tijdens de derde ronde van de GT4 European Series! Tijdens de eerste race belandden Jop en ik op het podium maar in de tweede race zorgde een moment van contact voor schade waardoor het resultaat niet voldoende was om met een goed gevoel naar huis te gaan. Maar we houden ons hoofd omhoog! Lees hier mijn verslag van afgelopen weekend. 

MOTORUITVAL EN REGEN

De wisselvalligheden begonnen al tijdens de eerste training op donderdag. Nadat Jop een ronde of 6 had gereden stapte ik in de Camaro maar na één ronde stopte de auto ermee. Dat resulteerde uiteindelijk in het vervangen van de gehele motor. Dat soort momenten horen onherroepelijk bij de racerij maar blijven altijd een tikkeltje vervelend. Op vrijdag was nog een vrije training gepland, laat op de dag, maar deze werd afgelast vanwege de enorme regenval. 

Gelukkig werd een extra vrije training ingelast op zaterdagochtend. Om 08:00 uur scherp de auto in. Het was een uitdaging! Sommige van jullie zullen weten dat ik niet bepaald een ochtendmens ben, maar ik kon voor het eerst écht lekker meters maken. Totdat we issues kregen met de benzinetoevoer. De Camaro viel nogmaals stil. Gelukkig hadden onze monteurs tijd genoeg om alles op te lossen!

KNALLEN IN DE KWALIFICATIE

Zonder écht een lekkere ronde gereden te hebben gingen we de kwalificaties in. Gelukkig kende ik de baan en had de auto inmiddels een hoog tempo. In de laatste bocht maakte ik een minuscule inschattingsfout wat me ‘de snelste raceronde’ kostte. Toch lukte het wel om 3e te worden in de kwalificatie. Jop reed in een pittige groep wat resulteerde in een 13e plek bij de kwalificaties. Ik zelf was erg blij dat ik naar het team een goed signaal af kon geven na de beperkte voorbereidingstijd!

RACE #1

Op zondagochtend begonnen we aan race 1. Men verwachtte flinke regenbuien maar het was droog en de zon scheen. Onze Camaro is in de regen wat minder sterk dan op droog asfalt dus dit kwam goed uit! Tijdens de start kwam ik snel weg maar positioneerde ik me nét niet lekker voor de eerste bocht. Ik moest in de remmen voor de persoon voor mij wat zorgde voor een inhaalmanoeuvre van twee andere coureurs. 

Gelukkig kwam ik goed terug en binnen twee rondes had ik beide auto’s weer ingehaald. Met een moordtempo haalde ik de snelste raceronde binnen en kreeg ik de top 3 in het vizier. Totdat een heftige crash de vangrail dusdanig beschadigde dat we helemaal stil kwamen te staan onder de schaduw van een rode vlag. Hierdoor werd mijn te rijden stint helaas stevig ingekort.

Zonder pitstop nam Jop het over en dat resulteerde in een 4e plek algemeen en een 3e plek in de Silver Cup. Dat voelde na alle pech e érg lekker! Wel vond ik het jammer dat ik door invloeden van buitenaf minder tijd heb gekregen om mezelf te bewijzen op het circuit. Zeker in deze fase van mijn carrière is het nodig om te laten zien wat je in huis hebt.

RACE #2

Race twee bracht echter nog meer teleurstelling met zich mee. Jop maakte een lekkere start en had de snelheid er goed inzitten. Totdat een contactmoment met een andere auto zorgde voor schade aan onze Camaro. Hierdoor voelde de auto scheef aan en ontstonden enkele interne problemen. Mijn missie tijdens die race was: De auto heel over eindstreep krijgen! Dat is gelukt met toch nog wat snelheid aan het einde van de race. Verder dan een 18e plek algemeen en een 12e plek in de Silver Cup kwam het echter niet.

EN DOOR! 

Al met al weer een leerzaam weekend. Maar eigenlijk kan dat niet meer. Het is tijd om te laten zien wat onze potentie is! Tijdens de volgende race op Spa-Francorchamps willen we beter voor de dag komen. En dat gaat ons lukken! Momenteel staan we 5e in het kampioenschap waarbij nummer 1 en 2 flink los staan qua punten. Het is tijd dat we gaan jagen op die derde plek! We’re coming for you…