Afgelopen raceweekend konden we gelukkig op meerdere niveaus concluderen dat we betere dagen hadden op het circuit dan de vorige keer! Het weer zat ons mee, de snelheid zat er lekker in en ondanks wat crashes van andere coureurs tijdens de kwalificatie hebben we een goed weekend neer kunnen zetten. We hebben daardoor een lekkere thuiswedstrijd kunnen rijden op circuit Zandvoort, mét mooie resultaten! 

KWALIFICATIE

Na de tegenvallers op de Nürburgring gingen we met goede moed de vrije training in op vrijdag. De snelheid zat er goed in, de baan was droog en dat gaf vertrouwen voor de race, tenzij het écht hard zou gaan regen. We wisten dat het spannend kon worden indien de baan te nat zou worden. Op de vrijdag was het meer nat dan droog. Gelukkig leverde dat geen problemen op!

Jop werd tweede bij de kwalificatie en de auto deed goed zijn werk. Ik zelf kon helaas geen ronde afmaken voor de kwalificatie aangezien meerdere crashes, rode vlagen en de ‘gele snelheidslimitering’ van 80km per uur ervoor zorgde dat ik geen volledige ronden kon rijden. Ik voélde de potentie van de auto, het circuit en mijn eigen kunnen. Dat ik dit niet kon waarmaken zorgde voor enige frustratie maar dit kon ik snel aan de kant zetten.

Thijmen Nabuurs silver cup GT4

RACE #1

Tijdens de eerste race kwam Jop binnen op plaats twee. Tijdens de pitstop schoven we één plek naar onderen. Ik kwam daardoor als derde de baan op. De baan was nat waardoor er weinig grip was en ook ontbrak radiocommunicatie door technische problemen. Uiteindelijk bleek ik zelfs mijn achterbumper verloren te zijn dankzij een tik van een andere auto. Uiteindelijk werd ik nog één keer ingehaald wat ik anders had kunnen verdedigen maar dat was te risicovol. Race één eindigde met een tweede plek in de Silver Cup en een vierde plek in het algemene klassement

RACE #2

Voor race twee leek het te gaan regen maar dat viel gelukkig enorm mee. We mochten starten vanaf P10 waarbij een goede eerste ronde zorgde voor het inhalen van minstens drie man. Binnen drie rondjes reed ik op de derde plek! Vanaf dat moment was het banden sparen op hoog tempo. Mijn rondetijden lagen lekker constant binnen tiende wat zorgde voor een voordeel tijdens de pitstop.

resultaten race Zandvoort

FIJNE RESULTATEN

Ons team koos daardoor voor een ‘overcut’ strategie. Tijd winnen door mij als coureur langer te laten doorrijden dan de rest van de coureurs. Hierdoor konden we tijdens de pitstop weer één iemand inhalen. Jop kwam daarna als eerste de baan op en bleef steady Hierdoor werden we derde in het algemene klassement en tweede in de Silver Cup. Kortom: We zijn terug in de race voor het kampioenschap! Heel kort uitgelegd ging het gewoon hartstikke lekker dit weekend. Op naar de volgende!