Afgelopen weekend heb ik samen met mijn teamgenoot Jop Rappange de eerste meters gemaakt in de GT4 Euroseries. Voor mij betekende deze race officieel het debuut in de internationale racerij. Aan boord van onze Camaro GT4.R behaalde we een vierde en zesde plaats in de Silver cup, de hoogste klasse binnen ons kampioenschap. Lees hieronder hoe dat ging!

Zoals iedereen weet hebben we een lange pauze gehad voordat het autosportseizoen weer van start mocht gaan. Afgelopen weekend gebeurde dat voor de Europese GT4 op het circuit van Imola. Een zeer technisch circuit dat voor ons beide volledig nieuw was. Een extra uitdaging voor ons was de regen op de eerste trainingsdag. Iedereen die mijn Instagram in de gaten heeft gehouden heeft gezien in welke hoeveelheid deze regen aanwezig was.

thijmen Nabuurs race kwalificatie

DE KWALIFICATIE

Dat weerhield ons er echter niet van om flink gas te geven. Jop kwalificeerde de Camaro als twaalfde overall voor de eerste race. De tweede kwalificatie was voor mijn rekening. Tussen de gevestigde orde vol BMW’s, Aston Martins en Porsche’s lukte het om de negende tijd neer te zetten. Goed voor de vijfde plek in de Silver Cup.

jop rappange en thijmen Nabuurs

RACE #1

De eerste race ging Jop van start. Een uur lang knokte hij voor de 11e plaats. Dankzij een handig getimede pitstop kon ik tijdens mijn eerste internationale autosport meters meteen doorstoten naar de 10e plek. De snelheid zat er direct lekker in. Ik kon jagen, aanvallen en genieten. Inhalen was echter lastig door de beperkte ruimte op het circuit. Daarnaast moesten we rekening houden met het feit dat het hete asfalt zorgde voor een sneller verbruik van de banden.

Tijdens de eerste race eindigde onze Camaro als achtste overall en als vierde in de Silver Cup. Nét naast het podium helaas!

RACE #2

Bij race twee stond ik zelf aan de start. Een sterk begin maakte dat ik achtste reed en in een duel raakte met de ervaren Nikolaj Moller-Madsen en Koen Bogaerts. Onze pitstop was wederom lekker getimed en dat zorgde ervoor dat Jop na de pitstop als vijfde overall terug de baan op kwam. In de laatste ronde werd Jop helaas aangetikt door een over-agressieve actie van de Spanjaard Ibanez. Ibanez finisht uiteindelijk vijfde terwijl wij genoegen moesten nemen met de negende plek overall en de vijfde plek in de Silver Cup.

racen thijmen nabuurs

Zuur dat de race zo moest eindigen. Onze pitstop en strategie pakte goed uit en het leek erop dat Jop een vijfde plek binnen kon tikken. We missen daarmee niet alleen punten maar ook een eerste podium in de Silver Cup. Al met al hebben we een enorm leerzaam weekend gehad waarbij we hebben mogen proeven van alle mogelijkheden die de Europese GT4 ons te bieden heeft. Door naar de volgende!

NEXT UP:

In het weekend van 8 en 9 augustus racen we op het circuit van Misano, Italië! Hou ons in de gaten, want wij zijn er klaar voor!