Een warm weekend. De heetste tot nu toe. Met 55 graden op de baan en water te kort voor een ijs-bad, was het een pittig weekend. Zelfs zijn schoen zat vast aan het pedaal van de hitte. Niet de beste eindstand, maar de omstandigheden waren dan ook niet ideaal.

Italië is wel echt top

Thijmen vindt het allesbehalve een straf om in Italië te rijden. Het was dit keer alleen wel erg heet. Hij is vooral te spreken over het lekkere eten, dit keer koud. Alles is er goed geregeld. Op het water na, want hun ijs-bad moesten ze leeggooien, om een goed voorbeeld te geven. Gelukkig ontdekte Thijmen dat ze in de trailer een koude douche hadden. Die hij hard nodig had. Hij was een kilo kwijt na een half uur racen.

Na 4 minuten douchen, ging hij direct in de airco zitten en toen ging het wel weer. De reis naar Italië toe, was wel pittig. Door de lange rijen op Schiphol, waar je zo 4 uur instaat. Prima als je op vakantie gaat, maar even heen en weer voor een race, geeft dan toch een ander gevoel. Thijmen kwam hier twee jaar geleden ook, toen was het zijn tweede race ooit in de GT4. Toen ging het erg goed, dus hij had er al meteen weer heel veel zin in.

Hoe word je dan 1e

Thijmen geeft aan, dat hij best wel wat vaker zijn eigen stem mag laten klinken in beslissingen. Natuurlijk is nog harder werken altijd goed en nog beter kijken naar oplossingen. Hij moest in race 2 langer door, maar had zelf het idee dat hij dat beter niet kon doen. Dat kostte hem veel plekken. Sowieso ben je ook afhankelijk van de keuze die ze bij je teamgenoot maken. Hij begint bijvoorbeeld en zijn teamgenoot rijdt het 2e deel.

Tussen de 25 en 35 minuten hebben ze de ruimte om te wisselen. De pitstraat gaat dan open. Het moment waarop je erin gaat kan bepalen of je wint of verliest. Stop je te vroeg en is er een crash, kan het zo zijn dat je veel plaatsen verliest. Meestal stoppen ze niet te vroeg. Dit keer bij race 1 wel. Toen kwam er een safety-car en dat was in hun nadeel. Het blijft puur geluk, maar Thijmen denkt wel dat als ze toen niet naar de pit waren gegaan, ze hadden kunnen winnen.

Als geld geen rol speelt

Thijmen vindt het vooral mooi als een auto veel herrie maakt. Lekker brult. Zijn droomauto, zou de auto zijn waar iedereen naar omkijkt. Die het meeste opvalt tussen de 50 andere auto’s. Dat had hij vorig jaar wel. Mocht hij een auto hebben die stil is, maar snel genoeg om mee te winnen, dan is dat natuurlijk ook prima.

Fernando Alonso

Het grote idool van Thijmen vroeger was: Fernando Alonso, uit de formule 1. Verstappen support hij uiteraard ook, maar daar is hij nooit fan van geweest. Hij zag Fernando voor het eerst op het circuit van Spa rijden toen hij zeven was. Veel weet hij er alleen niet meer van. De tweede keer dat hij hem zag rijden, toen pas kreeg hij het idee, dat wil ik ook wel. Dat leek natuurlijk nooit een optie. Daar durfde je niet eens over te dromen. Niemand in zijn omgeving racete.

Snel, technisch en kort

De baan deed Thijmen denken aan een kartbaan. Wat het extra leuk maakte. Hij is kleiner, met meer korte draaien. Hij is snel, technisch en kort. Heel uitdagend, zeker met 50 man. Hij mocht op donderdag al lekker oefenen, daarna kon hij nog even het strand op. Op de dag van de kwalificatie werd hij 11e, de eerste race 6e en de laatste race 8e. Toch was de 2e race zijn favoriet. In race 1 waren er veel crashes, dus heeft hij met 80 km/per uur 2 rondjes echt gereden. Het was toen zo heet, dat dus zijn voet aan het pedaal smolt.

Dag twee waren er veel minder crashes. Heerlijk om dus lekker door te kunnen rijden, vooral als het zo heet is. Het gebeurt sowieso wel vaak dat er iemand crasht. Er zijn 50 auto’s op het circuit, waarvan niet iedereen hetzelfde niveau heeft. Wel leuk om naar te kijken, er gebeurt van alles. Iedereen beukt.