In Frankrijk, op het circuit van Paul Ricard hebben we na ons desastreuze weekend op Monza onszelf volledig herpakt. Het vorige raceweekend heb ik geen meters kunnen maken tijdens de race. Dat was zuur en zorgde voor nóg meer motivatie voor dit raceweekend. En dat betaalde zich uit! Met een volledig nieuwe auto en veel zelfvertrouwen dankzij de race van vorig jaar waren we ready voor de race op Paul Ricard!

OPNIEUW GEBOUWD EN READY TO GO

De nieuw opgebouwde auto ondergaat normaliter een ‘shakedown’ voordat we écht het circuit opgaan. Dit is een losse testronde om te zien of alles naar behoren vastzit en werkt. Daar was afgelopen weekend helaas geen tijd voor. Tijdens de vrije training resulteerde dit in minimale technische problemen die in mum van tijd werden opgelost. Hierdoor konden we gelukkig met volle bak de kwalificatie in. Opnieuw gebouwd en met nieuwe livery is onze Camaro er helemaal klaar voor!

De kwalificatie ging lekker. Ons doel was om minimaal in de top 10 te belanden zodat we niet te veel last zouden hebben van alle drukte in het middenveld. Jop werd tijdens de kwalificatie 9e en ik 7e. Het scheelde niet veel of ik had 4e kunnen worden tijdens de kwalificatie. Echter zorgde de set up én mijn eigen enthousiasme ervoor dat ik op nieuwe banden net iets te hard de bocht in ging. Hierdoor gleed ik minimaal weg wat mij een paar tienden koste. Een goed leermoment voor de volgende keer!

RACE #1

Beide races werden op zondag gereden. Jop startte de eerste race vanaf P9. Hij verloor een plekje in het begin maar maakte dat direct weer goed. Met het team wilde we gaan voor een undercut om ruimte te creëren op de baan. En dat lukte! Direct na de wissel moest ik vol gas ervoor gaan. Na 2 rondjes racen belandde ik op de 6e plek terwijl Jop op de 8e plek de pit in was gedoken. Hierdoor klommen we dus twee plekken omhoog. Ons plan werkte!

Dat smaakte naar meer. Met een flink tempo haalde ik nog twee auto’s in. Vol gas begon ik te jagen op de McLaren die voor me reed. Helaas bleek die op de lange stukken nét iets te snel. Ik kwam een rondje te kort om hem in te halen. Zo eindigde race #1 op een vierde plek in het algemeen klassement én in de Silvercup. Veel tijd om daarbij stil te staan was er niet aangezien de tweede race diezelfde middag plaatsvond. Op naar race #2! 

RACE #2

De eerste stint van race 2 nam ik voor mijn rekening. Ik startte dankzij de kwalificatie op P7 vlak na de start kon ik twee plekken pakken. De twee Mercedes wilde ik in een vroeg stadium voor zijn omdat ik wist dat hun snelheid hoog zou liggen op Paul Ricard. Hierdoor keek ik, tot mijn frustratie, wel weer naar de kont van dezelfde McLaren. Ook moest ik tijdens deze stint meer rekening houden met banden sparen, geen schade rijden etc. Om ook Jop een optimale run te kunnen geven in onze Camaro!

Tijdens de tweede race kwam tevens de wind opzetten. Onze Camaro is een niet alleen een blikvanger, ook wind heeft veel invloed op onze auto. Middels een undercut en een foutje van McLaren tijdens de pitstop haalde we hem toch in en reed ik 3e, wat zou resulteren in een 2e plek in de Silver Cup. Jop verloor in de laatste stint nog één plekje waardoor we uiteindelijk 4e werden in het algemeen klassement en 3e in de Silver Cup. De 25 minuten die ik moest wachten totdat Jop klaar was en de uitslag bekend was kropen erg langzaam voorbij.

BRING IT HOME

Maar het resultaat mag er wezen! We zijn enorm trots dat we op Paul Ricard hebben kunnen laten zien waartoe we in staat zijn. Zelfs met sterkere concurrentie kunnen we meerijden in de top 10 en dat smaakt naar meer! Op 19 en 20 juni rijden we een thuiswedstrijd op circuit Zandvoort. Het is nog niet bekend of publiek is toegestaan tijdens de race. Wisten jullie trouwens dat de eigenaar van het McLaren Formule 1 baas Zak Brown meedoet aan de race in Zandvoort? Tijd om naar hem te knipogen, via onze achteruitkijkspiegel natuurlijk!